Projekat „IN je biti CLEAN“ je promotivna kampanja organizovana nizom aktivnosti u borbi protiv zavisnosti koja koristi težnju mladih da budu prihvaćeni. Projekat se bazira na promovisanju zdravih stilova života u borbi protiv narkomanije, alkoholizma i kocke koje za posledicu imaju nasilje u porodicama i porast kriminala.

17.06.2014 „IN je biti CLEAN“ Akcija – poklon za čistiji Novi Sad

Korisnici Centra Duga su zajedno sa gostima iz Savezne republike Nemačke čistili Novi Sad od korova i ambrozije na nekoliko lokacija. Radnici koji su inače zaposleni na čišćenju, poslati su na područja pogođena poplavama. Gradu je trebala pomoć, a mi smo organizovali dve grupe po 25 ljudi.

16.08.2014 i 23.08.2014. „IN je biti CLEAN“ – Štrand 2014

Manifestacija je održana na poznatoj gradskoj plaži Štrand tokom dve subote. Organizovano je takmičenje u pimplovanju lopte, a prva tri mesta u muškoj, ženskoj i dečijoj kategoriji su nagrađena. Udruženje „Novosadska biciklistička inicijativa“ je sa svojim članovima, vozila kroz Novi Sad kao podrška projektu „IN je biti CLEAN“. Ruta je vodila i pored Centra Duga gde su se svi biciklisti oglasili zvonima, pozdravljajući momke na odvikavanju.

Za to vreme, na Štrandu je predstavljena zumba i kapoera kao zdrav životni izbor. Na kraju dana, održan je koncert popularne grupe „Osmi dan“.

Posetiocima su podeljeni flajeri preventivne forme.

04.12.2014. Manifestacija „IN je biti CLEAN“ – SPENS 2014

Centralna akcija – sajam radionica koje promovišu zdrav izbor života i radionica preventivnog karaktera. Ovaj put, pripremili smo 41 radionicu, a učestvovalo je preko 400 volontera. I ovaj put, predstavom je pružena podrška Srpskog nacionalnog pozorišta, a manifestaciju je obišao i prvi čovek zadužen za obrazovanje u gradu, mr Vladimir Jelić. Zbog masovnosti akcije, doprinosa i pozitivne poruke, „IN je biti CLEAN“ i Centar Duga su dospeli i nazvanični sajt grada Novog Sada.

Podeljeno je 10.000 upozoravajućih flajera o posledicama narkomanije.