KO SMO MI ?

Udruženje „Centar Duga“ je organizacija za pomoć zavisnicima od droge, alkohola i drugih oblika zavisnosti.

Mi nudimo izlaz iz sivila i duhovne praznine. Naš cilj je da svima onima, koji su na svom životnom putu zalutali i koji sami ne mogu da pobede ovu tešku bolest, pomognemo da se vrate zdravom načinu života.

Razvoj sopstvene duhovnosti, odnosa prema radu i međuljudskih odnosa je osnova našeg rada.

Razvijajući duhovnu stranu ličnosti, korisnici moralno jačaju i otkrivaju pravi smisao života nalazeći suštinske razloge za život na novim, društveno prihvatljivim principima. Kroz konkretan rad na različitim poslovima, korisnici grade nove navike, stiču sigurnost i samopouzdanje da nakon završetka rehabilitacije, potpuno samostalno obezbeđuju svoju egzistenciju. Na taj način istovremeno pomažu finansiranje Centra.

„Centar Duga“ obezbeđuje siguran smeštaj za svoje korisnike, sklanjajući ih od izazova ulice. Pod stalnim nadzorom mentora i stručnog osoblja, pomažemo im da ponovo budu zdravi i korisni članovi svojih porodica i društva u celini.

Program oporavka traje oko 14 meseci, u zavisnosti od napretka samog korisnika. Sastoji se iz četiri faze u kojima se postepeno povećavaju obaveze kojima korisnici moraju da odgovore kao i stepen njihove odgovornosti.

Boravak u Centru je besplatan. Centar se finansira od donacija i delimično, radom svojih korisnika.

Sticanje novih radnih navika

Kroz konkretan rad na različitim poslovima korisnici grade nove navike, stiču sigurnost i samopouzdanje da nakon završetka rehabilitacije, potpuno samostalno obezbeđuju svoju egzistenciju. Na taj način istovremeno pomažu finansiranje Centra.

Pružamo usluge prevoz robe i selidbe

  • U našem voznom parku imamo vozila nosivosti do 1,5 t i veličine do 4,5 m (17 m3) tovarnog prostora.
  • Odvoženje starog nameštaja. (rastavljamo ako ne može fizički da izađe iz prostorije)
  • Čistimo stanove, tavane, podrume i odvozimo šut (požar, renoviranje objekta, prodaja objekta…).
  • Nudimo usluge rastavljanja i sklapanja nameštaja, kuhininja, ormara, koje obavljaju radnici sa višegodišnjim iskustvom, sa profesionalnim alatom i savetima koji su uvek dobrodošli.
  • Učestvujte u borbi protiv zavisnosti angažovanjem našeg Centra u nekom od poslova o kome smo pisali na ovoj strani.

Kroz svo vreme postojanja Centra, lokalna zajednica, Grad Novi Sad i Vlada AP Vojvodine su u više navrata podržali rad Centra kroz projekte